3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Doğalgaz denetimleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Diyargaz Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey'le birlikte doğal gaz kullanımına başlanan Kayapınar'da incelemelerde bulundu. Bilici, bir evi ziyaret ederek muhtemel bir yangına nasıl müdahale edileceğine dair bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri doğalgaz kullanımının başladığı Kayapınar ilçesinde gazdan kaynaklı yangınlara nasıl müdahale edileceği konusunda bilgilendirildi. İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici bilgilendirme çalışması sırasında gazdan kaynaklı ortaya çıkacak yangınlarda ortak çalışmanın önemine vurgu yaptı. Bilici bu nedenle Diyargaz Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey'in nezaretinde istasyonları tanımak amacı ile böyle bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Atabey ise bilgilendirme çalışmasında her üç istasyonda incelemelerde bulunan ekiplere gaz akışının gerçekleştiği yerleri ve olası tehlikeler karşısında gazın akışını durduracakları noktaları gösterdi. Atabey ve Bilici daha sonra, ekipler ile birlikte gaz kullanmaya başlayan bir ailenin evinde de incelemelerde bulundu. Burada aile fertlerine de olası tehlike karşısında nasıl davranacakları anlatıldı. Doğalgazdan oldukça memnun olduklarını ifade eden aile fertleri evi istedikleri ölçüde ısıtabildiklerini ve bugüne kadar da herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirttiler.

İnceleme sonrası açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, doğalgazın kullanıldığı bütün kentlerde gaz firmaları ile itfaiye ekipleri arasında işbirliğinin zorunluluğuna işaret ederek, böylece can ve mal güvenliğinin en iyi şekilde sağlanabileceğini vurguladı. Bilici, hiçbir sorun ve tehlike yaşanmamasını dilemekle birlikte olası tehlike karşısında da doğru müdahale için ekiplerin gaz akışının yeri olan istasyonları bilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Abdurrahman Atabey ise bütün alt yapı çalışmalarında insanların can ve mal güvenliğini dikkate alan bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. İtfaiye ile ortak müdahale için her şeyden önce güçlü bir iletişimin gerekliliğine vurgu yapan Abdurrahman Atabey, ayrıca ekiplerin de 24 saat esaslı çalıştıklarını belirtti. Atabey, vatandaşların da olası olumsuzluklar karşısında 'Alo 187' telefonunu kullanarak kendilerine ulaşabileceklerini ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?