3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Doğu paketi bugün açılıyor

Erdoğan, Diyarbakır çıkarmasında öncelikli projeleri açıklayacak

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Diyarbakır’a bugün yapacağı gezi DTP tarafından protesto edildi. DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay, Türkiye’deki tüm sorunların esasını Kürt sorununun çözümsüzlüğünün oluşturduğunu savundu “Diyarbakır ve bölgenin Başbakan’ın açacağı pakete inancı kalmamıştır” dedi.

Diyarbakır’daki 32 dernek, oda ve sendikadan oluşan Diyarbakır Demokrasi Platformu da yaptığı açıklamada Türkiye’nin siyasal, ekonomik ve yönetsel sorunlarının devasa boyuta ulaştığı dönemde, yürütme ve yargının birbirlerine karşı sert açıklamalarla ortamın daha da gerginleştiği böyle bir dönemde Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelmesinin oldukça manidar olduğu savunuldu.

Patronlardan destek

Bu arada Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeyhmus Akbaş, yaptığı açıklamada, AKP Hükümeti’nin bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını hedefleyen ve Türkiye’nin en büyük projesi olan GAP’ı önümüzdeki 5 yılda tamamlayacağını daha önce açıklaması ile önemli ve umut verici gelişmelerin sinyalini verdiğini söyledi. Akbaş, “Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’a yapacağı ziyareti bölgemizin ekonomik kalkınması açısından milat olarak değerlendireceğiz” dedi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 09:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asi ve mavi IP: 88.230.70.xxx Tarih : 29.05.2008 10:48:09

DAHA ÖNCELERİDE DİYARBAKIRA VE BÖLGEMİZE GELEN SAYIN BAŞKANIMIZ HALKIMIZA VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADIKİ.BU DEFA GELMESİ NEYİ DEĞİŞTİRDİKİ BU DEFA GLİŞİNDE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAMASI SAAT FARKIYLA ANLAŞILDI.(MECLİSTEN GEÇMEYEN KARARLA )