3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Doğu'nun yeni müzik starı: 'Azad'

Müzik piyasasına ilk adımını atan Azad, Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Tatlıses'ten sonra Doğu'nun starı olma yolunda ilerliyor.

'Pıre Köprüler' isimli müzik albümü ile büyük çıkış yakalayan genç şarkıcı, Doğu ve Batı müziği arasında gönül köprüsü olacağını söyledi.

'Pıre Köprüler' isimli albümü ile müzik severlerin büyük beğenisini toplayan Azad, müzik albümünün ilk tanıtımını memleketi Diyarbakır'da yaptı. Kervan Saray tesislerinde düzenlenen albümün tanıtım gecesine çok sayıda iş adamı ile sanatçının yakınları katıldı. Gecede hareketli şarkılar seslendiren Azad, Doğu ve Batı müziği arasında gönül köprüsü oluşturacağını belirtti. 10 yıldan bu yana müzik ile uğraştığını ifade eden genç şarkıcı, "Bu benim ilk kasetim. Bir hafta önce çıkardığım albümüm Türkiye genelinde 5 bin adet sattı bu yeni sanatçılar için bir rekordur. Pıre Köprüler isimli albümümde 10 Kürtçe pop , 2 Türk Halk Müziği bulunuyor. Benim amacım müzik dünyasında kalcı eserler bırakmaktır. Şarkılarımı farlı dillerden seslendirsem de asla bir siyasi içeriğe yer vermiyorum. Çekeceğim kliplerimde ise her yörenin kültürünü yansıtacağım. Bu mutlu gecemde beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. İkinci kaset tanıtımımı ise İstanbul'da yapacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 15:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?