7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTB'den dev organizasyon

DİYARBAKIR TİCARET BORSASI'NDAN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) organizatörlüğünde, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) ev sahipliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlenecek.

81 ildeki girişimci kadınların katılacağı etkinlikte, Elazığ yolu üzerindeki Fuar ve Kongre Merkezi standlarında, illerin geleneksel ürünleri sergilenecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı etkinliğin, kentin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğu bildirildi.

DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'da ilk defa böylesi dev bir organizasyona imza atacaklarını belirterek, "TOBB'un organizatörlüğü'nde, Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odası olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenleyeceğiz. 81 ildeki TOBB Girişimci Kadınlar Kurulu üyesi iş kadınlarının katılacağı etkinliğe, 500 iş kadını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan etkinlik için destek isteyen Akyıl, şöyle devam etti: "Kentimizde ilk defa bu tür bir organizasyon düzenleniyor. Bu anlamda, Diyarbakır'lı kadınlardan destek istiyoruz. 6-7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikteki en büyük amacımızda kenti iyi bir şekilde tanıtmaktır. Bilindiği gibi kentimiz, hep olumsuz yönden tanınıyordu. Bu etkinliğin kentimizde olması bizi sevindirmiştir. Hem kentin imajının düzeltilmesi hem de kent ekonomisine katkı sunulması açısından bu etkinlik büyük bir fırsattır diye düşünüyorum. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir.Bu anlamda, kent dinamiklerinden ve tüm vatandaşlardan etkinliğe katılarak destek vermelerini diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 14:10:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?