3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP Diyarbakır'da kampa giriyor

Demokratik Toplum Kongresi (DTP), son siyasal gelişmeleri değerlendirmek ve yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Diyarbakır'da kampa giriyor. 2 gün sürecek toplantının açılışını yapacak olan eski DEP Milletvekili Leyla Zana'nın önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Demokratik Toplum Partisi'nde (DTP) yerel seçim çalışması devam ediyor. AK Parti'den sonra yarın da DTP birleşenlerinin tüm organları, bir araya geliyor. DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının katılacağı toplantı 2 gün sürecek. Demokratik Toplum Kongresi sözcülerinden DTP'li Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan birçok gelişmenin ele alınacağını belirterek, toplantıda DTP'nin kapatılması, anadilde eğitim, Ergenekon operasyonu, operasyonlar ve yeni Genelkurmay Başkanı'nın tutumunun tartışılacağını söyledi.

Yine son günlerde artan operasyon ve orman yangınlarının da ele alınacağını dile getiren Akengin, "DTP kapatılırsa Kürtler için yeni bir süreç başlamış olacak. Türkiye AB yolunda ilerlemek istiyorsa DTP'nin kapatılmaması gerekir. Milyonları temsil eden bir parti kapatılırsa, o milyonların ülkeye bakış açısı değişir. Bu da istenmeyen bazı gelişmelere neden olur. Nasıl mahkeme AK Parti ve HAK-PAR'ı kapatmadı biz de DTP için aynı duyarlılığı bekliyoruz. Bu konuları daha geniş bir biçimde toplantımızda ele alacağız" dedi.

Anadilde eğitim ve öğrenim hakkının Anayasa'ya konulmasını isteyeceklerini de dile getiren Akengin, toplantıda anadil eğitimi üzerine tartışmaların yaşanacağını ve farklı kararların alınacağını söyledi. Akengin, ayrıca toplantıda yerel seçimlere ilişkin de önemli açılım ve kararların alınacağını belirtti. İki gün sürecek olan toplantının açış konuşmasını Eski DEP Milletvekili Leyla Zana'nın yapacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?