3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP seçim kriterlerini belirledi

Demokratik Toplum Partisi (DTP), 21 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında aday adaylarının başvurularını kabul edecek.

Başvuruları değerlendirecek olan parti yönetimi, adaylarını Ocak ayının ilk günlerinde açıklayacak. İl adaylarından bin 500, ilçe adaylarından bin, belde adaylarından ise 750 YTL başvuru ücreti alınacağı öğrenildi.

DTP, 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerin startını Diyarbakır'da verirken, adaylar için belirlenen kriterler açıklandı.

Partiden yapılan açıklamada Belediye Başkanlığı aday adayı olanların öncelikle tek eşli olacağı ve birden fazla eşle evli olanların başvurularının kabul edilmeyeceği öğrenildi. Adaylar için yüzde 40 kadın kotası uygulayacak olan DTP'de iki dönem belediye başkanlığı yapmış olanlar yeniden aday gösterilmeyecek. Aday adayları 21 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında başvurularını aday oldukları ildeki seçim komisyonuna yapacaklar. Komisyon, başvurular üzerinde gerekli araştırma ve incelemeyi yaptıktan sonra aday adaylarını mülakata alacak ve adaylar kendilerini tanıtıp projelerini anlattıktan sonra, delegeler 'Kapalı oy açık sayım' yöntemiyle aday adayları için oy kullanacak. En fazla oyu alan 3 aday, komisyonun önerisiyle birlikte Merkezi Seçim Komisyonu'na iletilecek. Son kararı ise Merkezi Seçim Komisyonu ve Parti Meclisi birlikte verecek.

Ayrıca adaylığı kesinleşen aday adaylarının, göreve başlamadan malvarlığını kamuoyuna açıklayacağı da öğrenilirken il belediye başkanlığı aday adaylarından bin 500, ilçe belediye başkanlığı aday adaylarından bin, belde belediye başkanlığı aday adaylarından ise 750 YTL başvuru ücreti alınacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?