3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP yine Diyarbakır'ı karıştırdı!

Diyarbakır'da, DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın açıklama yaptığı gruptan bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polisi taşladı. Polisin müdahalesiyle grup dağılırken, bazı şahıslar gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bayındırlık semtindeki DTP İl Başkanlığından çıkan ve aralarında DTP milletvekilleri Emine Ayna, Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ile Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın da bulunduğu bir grup, Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Terör örgütü lehine sloganlar atan ve bir kısmının yüzü örtülü olan gruptakiler, polis müdahalesiyle karşılaşmadan Koşuyolu Parkı'na geldi.

DTP milletvekili Ayna, burada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili bir açıklama yaptı. Ayna'nın açıklama yaptığı gruptan bazı kişiler konuşmanın yapıldığı sırada, çevrede güvenlik önlemi alan polise taş attı. Grup, park halinde bulunan bir gazete dağıtım aracını da tahrip etti.

Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği grup, polis panzerine de taşla karşılık verdi. Grup, polisin müdahalesiyle dağıtılırken, bazı kişiler gözaltına alındı.

...
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 02:47:29
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 02:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?