3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'de iç çekişme sürüyor

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yeni Grup Başkanı Emine Ayna, Ahmet Türk'ün bu görevden istifa etmesi ve partide yaşananlara ilişkin gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakırken, daha önce Diyarbakır Sanat Galerisi açılışına katılacağı açıklanan Ahmet Türk'ün açılışta yer almaması dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Süper Park alanı içerisinde yapımı tamamlanan Sanat Galerisi, Ahmet Türk katılmadığı bir törenle açıldı. Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Ahmet Türk'ün, Emine Ayna ile birlikte açılışa katılacağının açıklanmasına rağmen Türk, açılışa katılmadı.

Sanat Galerisi'nin açılışını DTP Grup Başkanı Emine Ayna, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birlikte yaptı. Sanat Galerisi'nin açılışının ardından, gazetecilerin DTP'de yaşanan iç çekişme ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Emine Ayna, "Şu an da 78'liler Vakfı'nın anlattığı çok önemli şeyler var. Benim Başbakan'ın gelişi ile ilgili söyleyeceklerimin serginin önüne geçmesine izin vermeyeceğim. Akşam merak edilen bütün soruları cevaplayacağım" dedi.

Sanat Galerisi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ise Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun kültür, sanat, ticaret ve turizm merkezi yapma yolunda ilerlediklerini söyledi.

ÜNLÜ KÜRTLER VE MAMAK SERGİSİ

Sanat Galerisi'nde ilk olarak Nevin Görgün Reşan tarafından 'Kürt Ünlüler' isimli resim sergisi açıldı. 111 Kürt'ün resminin yer aldığı sergide, Sellahatin-i Eyubi, Şeyh Sait, Said Nursi, Yılmaz Güney ve Kuzey Irak'ta faaliyet sürdüren Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) kurucularından Mesut Barzani'nin babası Mele Mustafa Barzani'nin resimleri yer aldı. DTP'li Emine Ayna, Akın Birdal ve Osman Baydemir sergiyi gezip ressam Reşan'dan bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?