3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'de savunma hazırlığı

Anayasa Mahkemesi'ne 16 Eylül'de sözlü savunma verecek olan DTP, kendisine yönelik suçlamalara karşı siyasi savunma yapacak. DTP, aynı zamanda 15 - 16 Eylül tarihlerinde 22 ayrı merkezde yürüyüşler ve etkinlikler düzenleyecek. 

Anayasa Mahkemesi'nde 16 Eylül'de savunma verecek olan Demokratik Toplum Partisi (DTP) sözlü savunma hazırlığında. Sözlü savunma ile ilgili bilgi veren DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, yazılı savunmanın hukuki boyutu olduğunu, ancak sözlü savunmanın daha çok siyasi savunma biçiminde olacağını söyledi. Ayna, bu çerçevede bugüne kadar yaptıkları ve söyledikleri her şeye sahip çıkacaklarını, çünkü yanlış olanın yaptıkları değil, bunu kabul etmeyen, dışlayan sistem olduğunu savundu. 

Öte yandan DTP kapatma davasına yönelik eylem hazırlıklarını da sürdürüyor. 15 -16 Haziran tarihlerinde, Diyarbakır, Muş, Van, Batman, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Tunceli, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Siirt, Ağrı, Kars, Iğdır, Gaziantep, Antalya, Aydın, Manisa ve Bitlis gibi 22 merkezde yürüyüşler düzenleneceği öğrenildi. Yine duruşma saatinde, Diyarbakır'da Şeyh Sait'in asıldığı Dağkapı Meydanı'nda halk mahkemesi kurulacak. DTP'nin düzenlediği eylem ve etkinliklerin dışında, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara'daki değiş çevrelerden oluşan kadın kurumları, 15 Eylül'de Anayasa Mahkemesi önünde, "Meclis'teki sesime, partisine dokunma" talebiyle eylem yapacak. 

İstanbul'dan çıkacak olan grup, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir'deki katılmalar ile Ankara'ya gelecek ve Ankara'daki grup ile birlikte Anayasa Mahkemesi'nin önünde açıklama yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?