3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'li başkan Kürtçe nikah kıydı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nin DTP'li (Demokratik Toplum Partisi) Başkanı Fırat Anlı, resmi nikahı olmayan çiftlerin nikahlarını ilk kez Kürtçe olarak kıydı.

Avusturya Kalkınma Ajansı desteği ile Diyarbakır'da resmi nikahı olmayan çiftler için toplu nikah töreni düzenlendi. Yenişehir Belediyesi tarafından İplik Mahallesi'nde açılan Halk Evi'nde yapılan törene evli çiftler çocukları ve yakınları ile birlikte katıldı. 15 çiftin resmi nikahının kıyıldığı törende, Büyükşehir Belediyesi Müzik Korosu bir konser verdi. Düğün havasında geçen törende Yenişehir Belediyesi'nin DTP'li Başkanı Fırat Anlı, 5 yıldır dini nikahlı olarak yaşayan Çiçek ve Salih Turan çiftinin
resmi nikahını önce Kürtçe daha sonra Türkçe olarak kıydı. Türkiye'de ilk Kürtçe nikahı kıyan Fırat Anlı, "Kenar semtlerde yaşayan vatandaşlarımız Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak kıyma gereği duyduk" dedi.

Nikahı kıyılan çiftlere havlu hediye edilirken Yenişehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde 2006 yılında bin 345, 2007 yılında bin 388, 2008 yıllının Ocak ve Şubat ayında ise 333 çiftin evlendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?