3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'li vekil ile komutan tartıştı

Lice ilçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin köyüne gitmek isteyen DTP'li Milletvekili Gültan Kışanak, kimlik soran karakol komutanı ile tartıştı.

Kendisinden kimlik istenen Milletvekili Gültan Kışanak, "Ben Diyarbakır Milletvekiliyim. Benden kimlik isteyemezsiniz" deyince karakol komutanının "Ben sizi tanımıyorum, bana kimliğinizi gösteriniz" cevabı ile karşılaştı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Lice kırsalında ölü ele geçirilen teröristin köyünde incelemeler yapmak için İHD ve Göç-Der temsilcileri ile Lice ilçesine gitti. 18 Eylül tarihinde Lice ilçesi Ecenmiş köyü kırsalında güvenlik güçlerinin "Dur" ihtarına uymaması sonucu çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı terörist Murat Tekdal'ın köyüne giden DTP Milletvekili Gültan Kışanak, İHD ve Göç-Der üyeleri bir dizi incelemelerde bulundu. Lice yolu 10. kilometrede Duru Karakolu'nda durdurulan Kışanak, İHD ve Göç-Der temsilcilerinden, güvenlik güçleri kimlik istedi. Kendisinden kimlik isteyen güvenlik güçlerine, "Ben Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak'ım diyen" DTP'li vekil kendisinden ısrarla kimlik isteyen güvenlik güçlerinden karakol komutanlarının çağırılmasını istedi. Araca gelen Duru Karakol Komutanı ile kısa bir süre konuşan Kışanak ısrarla kendisinden kimlik isteyen güvenlik güçleri ile tartışmaya girdi. Tartışmaya İHD ve Göç-Der temsilcilerinin de katılması üzerine DTP Milletvekili Gültan Kışanak, Duru Karakol Komutanı'na, "Ben milletvekiliyim, siz benden kimlik isteyemezsiniz" diyerek sert çıktı. Bunun üzerine karakol komutanı "Milletvekili olabilirsiniz ama ben sizi gerçekten tanımıyorum. Bana kimliğinizi gösteriniz" dedi.

Kışanak, milletvekili kimliğini göstererek tartışmaya son noktayı koydu.

DTP Milletvekili Gültan Kışanak, İHD ve Göç-Der temsilcileri öldürülen PKK'lı terörist Murat Tekdal'ın köyüne gittiler. Burada köylüler ve Tekdal'ın yakınları ile görüşen İHD ve Göç-Der temsilcileri öldürülen PKK'lı terörist Murat Tekdal'ın terörist değil, bir sivil vatandaş olduğu kanısına vardıklarını açıkladılar.

Köylüler ile sohbet eden DTP'li Milletvekili Gültan Kışanak, hükümetin izlediği politikanın şiddet içeren bir politika olduğunu savunarak, "Biz her zaman ve her yerde köy halkı ile birlikte olacağız. 1990'lı yıllara kesinlikle ve kesinlikle gelmeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?