3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'li vekiller kovanları topladı

Diyarbakır'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken, operasyon bölgesinde orman yangını olduğu için keşif yapmaya giden DTP'li milletvekilleri, çatışmadan geriye kalan mühimmatları topladılar.

Edinilen bilgiye göre, dün Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kırkpınar köyü kırsalında arazi arama tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri, bir grup terörist ile karşılaştı. 'Teslim ol' çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 2 terörist öldürülürken, diğer teröristler karanlıktan istifade ederek kaçtı. Çatışma sonrası Kırkpınar, Kayaş ve Kurşunlu köylerindeki meşe ormanlarında çıkan yangın, aradan 24 saat geçmesine rağmen devam ediyor. Köylü vatandaşların haber vermesi üzerine DTP'li milletvekillerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Dicle İlçe Belediye Başkanı Abdullah Akengin, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay ve İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey'den oluşan heyet, keşif amaçlı yangın bölgesine gitti. Bölgedeki orman yangınını görmeye giden DTP'li heyet, yol kenarında çatışmadan kalan uçaksavar ve uzun namlulu silah mühimmatı gördü. Heyet, bazı mühimmatları toplayarak beraberinde götürdü.

DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş, çatışma sonrası çıkan orman yangınına şu saate kadar hala müdahale edilmediğini belirterek, "Olayın yaşandığı bölgeye gelip burada incelemelerde bulunduk ve Orman Bakanlığı'na bilgi verdik. Dün akşam Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu da bilgilendirdik ama şuana kadar müdahale edilmiş değil. Görünen o ki burası Antalya ve Mersin olmadığı için verilen değer buymuş. DTP olarak bu yangının bir an önce sönmesi için gerekirse belediye ve vatandaşlarımızla birlikte biz söndüreceğiz. Burada bir utanç tablosu yaşanıyor, hiç bir devlet yetkilisi yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 10:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?