3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'liler yöresel kıyafetlerinin içinde

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları devam ederken, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekilleri ve Belediye Başkanları yöresel Kürt kıyafetleriyle kutlamalara katıldılar.

DTP'li erkek Milletvekili ve Belediye Başkanları 'şal şapik' giyerken, kadınların ise fistan giydikleri gözlendi. Kutlamalar adeta terör örgütü PKK'nın gösterisine dönüşürken, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçakları kutlamaların yapıldığı miting alanının üzerinden uçtu.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'nin posterlerinin ve afişlerinin açıldığı kutlamalar devam ederken, çok sayıda yabancı basın temsilci ve diplomat da etkinlikleri izliyor.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına, eski DEP Milletvekilleri Selim Sadak, Leyla Zana ve DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Feleknaz Uca, Diyarbakır'daki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile alt kademe Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Yurdusev Özsökmenler, Fırat Anlı, Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?