3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'nin 2 günlük eylem planı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Diyarbakır'da 2 günlük oturma eyleminin yapılacağı Batıkent meydanında adeta seferberlik başlatıldı.

DTP İl başkanı Nejdet Atalay, "Eylemin iki amacı vardır, birincisi Kürt sorunun çözümüne, ikinci amacı ise İmralı'da bulunan 'sayın' Abdullah Öcalan'a uygulanan kötü muameleye dikkat çekmek" dedi.

DTP, Diyarbakır'da 1-2 Kasım tarihlerinde eylem yapmaya hazırlanıyor. DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılacağı oturma eyleminin yapılacağı Batıkent Meydanı'nda hazırlıklar yapıldı. Toprak alana çakıl taşları dökülürken, seyyar tuvaletler ve çadırlar kurulmaya başlandı. DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, yapacakları eylemin 2 amacı bulunduğunu belirterek,"Birinci amacı, 25 yıldır bölgede adına terör denilerek operasyon, imha ve tezkerelerle çözülmeye çalışan Kürt sorununa, sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle, diyalog ile çözülmesine dikkat çekmektir. İkinci amaç ise İmralı'da bulunan 'sayın' Abdullah Öcalan'a uygulanan kötü muameleye dikkat çekmek. Öcalan'ın bulunduğu şartlara dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştireceğiz. Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan eylem, pazartesi günü basın açıklaması ile son bulacaktır. Kurulacak olan çadırlara halkımızın da ziyaretleri olacaktır. Eylemi yapmak için resmi başvuruda bulunduk ama şimdiye kadar yanıt alamadık.

Yaptığımız şifai görüşmelerde sorun çıkacağını sanmıyorum. Eylemin gerçekleşeceği alan emniyet açısından uygun bir alandır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?