3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'nin eylem hazırlıkları sürüyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Diyarbakır'da 2 günlük oturma eyleminin yapılacağı Batıkent Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçların da yardımıyla sürdürülen hazırlıklar devam ederken, DTP İl Başkan Yardımcısı Celal Yoldaş, hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini ve katılacak olan 5 bin kişinin bütün ihtiyaçlarının burada karşılanacağını söyledi.

DTP, Diyarbakır'da 1-2 Kasım tarihlerinde yapacağı eylemin hazırlıklarını sürdürüyor. DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katılacağı oturma eyleminin yapılacağı Batıkent Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar çalışırken hazırlıklar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonlar ile getirilen çakıl toprak alana dökülürken, yine belediyeye ait kepçe ve silindir ile zemin düzleştiriliyor. Çadırın kurulduğu alanda ayrıca eyleme katılacak kişilerin ihtiyacını gidermek amacıyla 6 adet seyyar tuvalet ve mutfak kuruluyor. Hazırlıklar ile ilgili bilgi veren DTP İl Başkan Yardımcısı Celal Yoldaş, hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Toplam 5 çadırın hazırlıkları bitme aşamasına gelme noktasındadır. Gelen misafir ve konukların biz 2 bin kişi olmasını hesaplıyorduk ancak gelen taleplere göre 5 bin kişiyi aşacağımız görülüyor. 2 gün boyunca katılacak olan 5 bin kişinin çay, yemek, tuvalet ve benzeri bütün ihtiyaçları burada karşılanacak. 2 gün 48 saat boyunca burada herkes oturma eylemine geçeceğiz. Artık bütün bölge bunu izleyecek. Bu yapılan son tezkere olsun. Gerek Öcalan'ın cezaevindeki fiziki şartları olsun, bütün sorunları demokratik bir şekilde DTP olarak kullanacağız" dedi.

5 bin kişinin katılımı ile yapılması beklenen oturma eyleminin cumartesi günü saat 10.00'da başlayarak, pazartesi günü basın açıklaması ile son bulacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?