3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'nin kuraklık mitingine tepki

Diyarbakır il ve ilçelerindeki 13 Ziraat Odası'nın Başkanı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Diyarbakır'da bugün düzenlenen kuraklık mitingine ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Bismil Ziraat Odası Başkanı Hibettullah Ay, düzenlenen mitingin tamamen siyasi bir miting olduğunu savundu.

DTP tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bugün düzenlenen kuraklık mitingine Diyarbakır'da bulunan İl ve İlçe Ziraat Odası Başkanlarından tepki geldi. 13 Ziraat Odası Başkanı konuyla ilgili toplanarak, DTP'nin kuraklıkla ilgili düzenlediği mitinge ilişkin bir basın açıklaması yaptılar. Ortak basın açıklamasını okuyan Bismil Ziraat Odası Başkanı Hibettullay Ay, düzenlenen mitingin tamamen siyasi bir miting olduğunu ileri sürerek, "Ziraat Odaları olarak kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizle ilgili hükümet ile sürekli görüşme halindeyiz. Özelikle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile sık sık yaptığımız görüşmeler neticesinde çiftçilerimizin mağduriyetinin telafi edileceğine dair inancımız tamdır. Bu nedenle böyle bir mitingin düzenlenmesinin gereksiz olduğu inancındayız. Söz konusu miting bir siyasi partinin kendi inisiyatifi ile düzenlendiği bir mitingdir. Üyelerimiz katılmamaktadır. Diyarbakır ve 13 ilçe Ziraat Odası bu mitingin içinde değildir" diye konuştu.

Hükümetin kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere yönelik destek paketinin netleşmesini beklediklerini ifade eden Oda Başkanı Ay, "Desteğin çiftçilerin özel bankalara olan borçlarını da kapsamasını istiyoruz. Çünkü son zamanlarda çiftçiler Ziraat Bankası'ndan çok özel bankalara borçlandı'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 17:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?