3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP'nin yerel seçim stratejisi

AK Parti'nin Diyarbakır'da birinci parti olduğunu yönünde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin sözlerine atıfta bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, "Sokağın nabzı ortadadır. Yapılan anket Tanrıverdi'nin büyük balonudur" dedi.

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda DTP'nin seçim stratejisine yönelik bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Atalay, 22 Temmuz seçimlerinden önce AK Parti'nin Kürtlere demokrasi ve özgürlük vaat ettiğini ancak bunun bir süre sonra unutulduğunu savunarak, "AK Parti bu siyasetinde ısrar ettiği gibi siyasette de seviyesizleşmektedir. Bu nedenle 29 Mart'ta yapılacak seçimler belirleyici niteliktedir. Partimiz ve halkımız tarafından bu seçimin önemi bilinmektedir. Din maskesi altında halkımızın tüm masumiyetini istismar eden politikaların teşhiri açısından önemlidir. Sanki yoksullaştıran kendisi değilmiş gibi muhtaç sonra da onuru karşılığı ihtiyaçlarını gidermeyi teklif eden gayri ahlaki siyasetten kurtulmak için önemlidir. Bütün kurumları bürokrasi, askeri ve partileri ile Kürtlere karşı imha ve inkarda birleşenlerden kurtulmak için önemlidir. Bu kadar önem atfedilen bu seçimlerde her devrimci demokrat yurtseveri aday olmaya ve partimiz çatısı altında kendi gerçeği ile buluşmaya davet ediyoruz" dedi.

DTP İl Başkanı Atalay, 20 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında adayların belirlenmesi amacıyla başvuruların alınacağını ifade ederek, "Partimizde insanların kimin çocuğu olduğu, hangi ağa veya beyin aşiretinden olduğu değil, ne kadar halka yakın olduğu ve emekçi olduğu esastır. Bugünden itibaren belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliği başvurularını alacağız. Bunun yanında en önemli kriterlerimizden biri de hırsızlık, yolsuzluk yapanların yanında çok eşlilik yapanların da adaylığı kabul edilmeyecektir. Cins kotası uygulanacaktır. Her seçim önemli olmakla beraber bu seçim ülkenin yaşadığı esaslı problemlerin geleceği açısından belirleyici bir gerçeklik taşımaktadır" diye devam etti.

AK Parti'nin Diyarbakır'da birinci parti olduğunu yönünde açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin sözlerine atıfta bulunan DTP İl Başkanı Atalay, "Sokağın nabzı ortadadır. Başbakan'ın gezisinde de kendini göstermiştir, kamuoyu araştırmalarında da kendini göstermiştir. Dolayısıyla Sayın Tanrıverdi'nin iddiası 29 Mart'ta oylanacaktır ama büyük bir balon olduğunu söylememiz doğru olacaktır, abartı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?