3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTSO -İş Bankası kredi protokolü

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye İş Bankası arasında Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik özel koşullarda nakit kredi imkanı için protokol imzalandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, bu tür kredi anlaşmalarının bölgedeki yatırımcıların yeni işletmeler açmasına zemin hazırladığını söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Söyler ve DTSO üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, bölgenin iş olanakları yönünden sıkıntılı olduğunu belirterek, "Bu tip anlaşmaları önemsiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak şirketlerin finansa ulaşması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda sadece bankalara değil hükümete de görev düşmektedir. Bölgedeki bankalara bakacak olursak, verdikleri krediler iş imkanlarının yanı sıra sosyal bir kredidir. Bu krediler bölgedeki yatırımcının başka işler açmasına da zemin hazırlamaktadır. Yapacağımız anlaşmanın KOBİ ve işletmelere önemli kolaylık sağlayıp büyüme gerçekleştireceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Söyler ise, Bankanın kurulduğu günden bu yana ticaretin ve sanayinin gelişmesine kaynak sağladığını ifade ederek, "Kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımlar Diyarbakır'ın ekonomik gelişimini destekleyecektir. Diyarbakır'da 2006 yılında kullanılan toplam kredi tutarının yüzde 16.1'ini oluşturan 112 milyon 404 bin YTL'lik kısmı bankamız tarafından karşılandı ve Diyarbakır'ın 106 Milyon 15 bin YTL tutarında mevduatı bankamızda değerlendirilmiştir. Bu rakamlar ulusal ekonomiye verilen desteğin önemli kanıtlarıdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye İş Bankası ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda üyelerine yönelik özel koşullarda nakdi kredi kullanım protokolü imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 14:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?