3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTSO-Süleyman arasında anlaşma

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO), Erbil ve Duhok ticaret odaları ile yaptığı ticaret anlaşmasının ardından Süleyman ticaret odasıyla da protokol imzaladı.

Kuzey Irak ile ticari ilişkileri canlandırmak amacıyla Irak'a bir gezi düzenleyen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Meclis Üyeleri Irak ve Duhok kentlerinde görüşmeler yaptıktan sonra Süleymaniye'ye geçerek, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile bir protokol imzaladı.

Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odaları ile 16 Mayıs 2008 tarihinde DTSO'da imzalanan protokolün bir benzeri olan bu protokol ile Süleymaniye ve Diyarbakırlı işadamları arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Yapılan protokol töreninde konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya; Daha önce Erbil ve Duhok kentlerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile yaptıkları protokolün bir benzerini Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıklarını, bundan sonra iki şehrin işadamları arasında ticari ilişkilerin daha da gelişeceğine inandıkları söyledi. Ticari ilişkileri geliştirmek adına atıkları bu adımların meyvesini zamanla vereceğine inandıklarını belirten Kaya, bu protokolle işadamlarına gerekli destek ve bilgiyi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Bağy Hasan ise Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Meclis Üyelerini şehirlerinde ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, yapılan protokolün Diyarbakır ve Süleymaniye kentlerini birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda; Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Bağy Hasan arasında 14 madelik bir protokol imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?