8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DÜ Hastanesi dijital ortama geçti

DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ DİJİTAL ORTAMA GEÇTİ.

Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanede kurulan PACS sistemi hakkında bilgi vererek, "Hastanemizde bu sistem sayesinde, artık hastanın röntgen filmi bilgisayar ortamında incelenmeye başlandı. Bilgiler buradan takip edildikten sonra dijital ortamda arşivleniyor" dedi.

Yeni tetkik, tahlil ve röntgen cihazlarıyla donatılan ve 'Akıllı hastane' olma yolunda attığı önemli adımlarla da adından söz ettiren Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3 TESLA MR, dijital röntgen, tomografi, ultrason, acil laboratuar cihazları ve PACS sistemi kurarak kapasitesini ve kalitesini artırdı. Sistem hakkında bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, PACS sistemiyle hastaların çekilen röntgen, ultrason, MR veya tomografi filmlerinin artık eskisi gibi aydınlık bir zemin üzerinden değil, bilgisayar

ortamında incelendiğini ifade etti. Alan, "Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, diğer alanlarda olduğu gibi tıpta da büyük kazanımlar sağladı. Zaman kaybının önlenmesi, bürokrasinin azaltılması için çare akıllı hastanelere ulaşmak. PACS sisteminin kurulmasıyla akıllı hastane olma yolunda ciddi adım atmış olduk. Daha önce hastalarımızla ilgili sadece metinsel veriler dijital ortamda saklanırken, bu sistemle hastalarımıza ait görüntüleri de dijital ortamda saklayacağız" şeklinde konuştu.

PACS sisteminin faydalarını ve kolaylıklarına değinen Alan, "Bu sistemle hastaların artık filmlerini kaybetmesi veya yanında getirmemiş olması sorun olmayacak. Aynı zamanda yıllar sonra da elektronik arşivden bu filmlere ulaşmak mümkün olacak. Gerektiğinde hastalara ait görüntüler yurt içi ve yurt dışındaki başka tıbbi merkezlere de aktarılabilecek. İstenmesi halinde film görüntüleri CD`ye aktarılabilecek" ifadelerini kullandı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ DİJİTAL ORTAMA GEÇTİ.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 17:31:04
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 23:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?