3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eczacılar adliyeye çıkarıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 50 eczacı ve eczane çalışanı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılırken, polis usulsüz reçete yazan doktorların tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 2008 Mart ayında şehir çöplüğünde kupürleri kesilerek atılan ilaçların bulunması üzerine eczacıları takibe aldı. Diyarbakır'da eczanelere eşzamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan eczacı ve eczane çalışanı 50 kişi devleti milyonlarca YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8'i kadın olmak üzere 50 eczacı ve eczane çalışanı bugün sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlıların ifadeleri sürerken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, usulsüz reçete yazan doktorların da tespit edilmesi için çalışma başlattığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?