3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eğirim destek evinin büyük başarısı

Sur Belediyesi ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nin birlikte yürüttüğü Mehmet Geren Eğitim Destek Evi'nde, çocuklarını maddi imkansızlık nedeniyle dersanelere gönderemeyen yoksul aile çocuklarına Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin gönüllü katkılarıyla verilen ÖSS ve OKS hazırlık kurslarında önemli başarı elde edildi.

Sur Belediyesi Mehmet Geren Eğitim Destek Evi'nde OKS'ye hazırlık kurslarına katılan 35 öğrenciden 20'si fen, Anadolu ve Anadolu meslek liselerine girmeye hak kazandı. 20 öğrenciden 1'i fen lisesi, 8'i Anadolu liseleri, 11'i ise Anadolu meslek liselerini kazandı.

Sur Belediyesi Kültür Müdürü M. Ali Altınkaynak, Eğitim-Sen ile birlikte her yıl düzenlenen kurslarda öğrencilerin performanslarının daha da yükseldiğini belirterek, "Dersane fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu bölgede bulunan maddi durumu düşük öğrencilerimize Eğitim-Sen üyesi öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Her yıl geçmiş yıllara göre daha büyük başarılar elde eden Sur içi çocuklarının, imkan sağlanması halinde daha büyük başarılar elde edebileceklerine inanıyoruz. Bu nedenle olanaklar dahilinde daha yüksek bir performans ile yoksul çocuklara eğitim vermeye devam edeceğiz. Bugün bize bu başarıyı tattıran 20 öğrencimizi kutluyorum ve bu başarılarının okullarında da sürmesini temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?