3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eğitim seferberliğine devam

Diyarbakir'in Silvan ilcesine bagli Ormandisi koyundeki TOCEV, Show TV ve Milli Egitim Bakanligi'nin baslattigi 'Yasasin Okulumuz' kampanyasi dahilinde Yildizlar Insaat ve Tic. AS. tarafindan onarilan ilkogretim okulu torenle hizmete acildi. 

Tuvana Okuma Istekli Cocuk Egitim Vakfi (TOCEV) ve Show TV'nin onculugunde Yildizlar Insaat sponsorluguyla onarilan ve bugun acilisi gerceklesen Ormandisi Yildizlar Ilkogretim Okulu acilis programinda yogun guvenlik onlemleri alindi. 

Torene Silvan Kaymakami Veysel Beyru, Milli Egitim Muduru Seyithan Erboga, TOCEV Proje Koordinatoru Aybike Yurtsever, TOCEV Proje Koordinatoru Bade Takazoglu, Yildizlar Insaat Yonetim Kurulu Baskani Edip Yildizlar, Milli Egitim Sube Mudurleri ile daire amirleri ve vatandaslar katildi. 

Ormandisi Yildizlar Koyu Ilkogretim Okulu acilisinda Halk Egitim Merkezi Mudurlugu ogrencileri tarafinda sunulan halk oyunlarina Silvan Kaymakami Veysel Beyru ile protokol de eslik ederek halay cekti. Torende daha sonra Ormandisi Yildizlar Koyu Ilkogretim Okulu ogrencileri tarafindan siir ve sarkilar okundu. 

Okulun acilis toreninde bir konusma yapan Kaymakam Veysel Beyru, "Ulkenin bircok yerinden, TOCEV'in toplamis oldugu kaynaklari, Ormandisi gibi biraz once yetkili arkadaslar soylediler ulke genelinde 200'e yakin koy Ilkogretim okullarinin onararak sevgili cocuklarimiza mutlu ederek egitime cok buyuk destek vermislerdir. Biz de Ormandisi halki olarak umut ediyoruz. Bize verilen bu emegi, Yildizlar Insaat'in kendi butcesinde aktarmis oldugu 100 bin YTL'lik kaynakla su guzelligi yasatmasinin arkasinda bizim onlara borcumuz cocuklarimizi kiz erkek ayrimi yapmadan cocuklarimizin tamamini okutup, onlarin gelecegini yarinini daha iyi hazirlamak, borcumuz var. Bakin bu noktada devlet de uzerine duseni yapiyor. Silvan'da sartli nakit transferi kapsaminda toplam 16 bin aileden, yuzde 60'i 8 bin 300 aile egitim yardimi aliyor. 26 bin ogrenci bu yardimi aliyor. Son 4 yilda 13 trilyon liralik bir kaynak sartli nakit transferi kapsaminda cocuklarin egitim ihtiyacini karsilamak uzere degerli annelerin eline teslim ediliyor. Bu okulun yapiminda emegi gecen Yildizlar Insaat, TOCEV ve Show TV'ye tesekkur ediyorum" dedi. 

Silvan Milli Egitim Muduru Seyithan Erboga, TOCEV Proje Koordinatoru Aybike Yurtsever, ve Yildizlar Insaat ve Tic. AS. Grubu adina insaat muhendisi Gokce Akyurek'in yaptigi kisa konusmalardan sonra, okulun kurdelesi Kaymakam Beyru, Yildizlar Insaat ve Tic. AS. Yonetim Kurulu Baskani Edip Yildizlar, insat muhendisi Gokce Akyurek tarafindan kesildi. Ogrenciler, daha sonra siniflarina gectiler. Yildizlar Insaat tarafindan ogrencilere kirtasiye malzemesi'' dagitildi. 

Kaymakam Veysel Beyru tarafindan Ormandisi Yildizlar Koyu Ilkogretim Okulu'nda yapilan onarim nedeniyle, TOCEV Proje Koordinatoru Bade Takazoglu, Yildizlar Insaat Yonetim Kurulu Baskani Edip Yildizlar ve Show TV'ye katkilarindan dolayi plaket verildi. Yildizlar Insaat tarafindan 100 bin YTL harcanarak onarilan Ilkogretim okuluun acilis kurdelesinden sonra ilk kez ogrenciler tiyatroyla tanisti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 11:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?