3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eğitim-Sen'den mitinge davet

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan Emek Barış ve Demokrasi mitingine herkesin gelmesini istedi.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi ve üyeleri AZC Plaza önünde toplanarak 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan Emek Barış ve Demokrasi mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptılar. Kalabalık grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, Türkiye'nin yıllardır bir krizden çıkıp öteki krize girdiğini, iktidar ve siyasiler değişmesine rağmen ekonominin kaderinin bir türlü değişemediğini belirterek, şunları söyledi:

"İktidara gelen tüm siyasi partiler yıllardır aynı siyasal ve ekonomik programı uyguluyorlar. Krizin asıl nedeni, uygulanan bu siyasal ve ekonomik sistemin ta kendisidir. Kriz, neo-liberal kapitalist politikaların krizidir. Üretimin yerine rantı, kamusallığın yerine özelleştirmeleri, dayanışmanın yerine rekabeti, toplumun yerine bireyciliği koyan bu anlayış, insanlığa aykırı doğası gereği iflas etmiştir. Yıllardır ekonominin tüm yükünü sırtında taşıyan emekçi ve yoksul kesimlere bir kez daha krizin fatura edilmesine izin vermeyeceğiz. Bizler; kamu emekçileri, işçiler, işsizler, çiftçiler, dargelirliler, meslek sahipleri, küçük esnaflar, emekliler, gençler, kadınlar, kent yoksulları ve köylüler krize, işsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı 29 Kasım'da Ankara'da Emek Barış ve Demokrasi mitinginde buluşalım."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?