3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eğitimde mobilya atölye dönemi

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, okulların sıra, masa ve donatım onarımlarının yapılması amacıyla 'Mobil atölye' kuruldu.

Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, mobil atölyede geçen yıl 8 bin sıra, masa ve donatımların onarıldığını belirterek, bu onarımlar ile 1 milyon 200 bin YTL kazanç elde edildiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve okulların hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye'de ilk olarak Diyarbakır'da kurulan mobil atölyenin tanıtımı yapıldı. İldeki okulların sıra, masa ve donatım onarımlarının yapılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan mobil atölyede, geçen yıl 8 bin masa, sıra ve sandalye onarımı yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, mobil atölyenin tanıtımı için Hüseyin Uluğ İlköğretim Okulu'nda düzenlediği toplantıda, Türkiye'de ilk defa Diyarbakır'da kurulan mobil atölyenin geçen yıl 1 milyon 200 bin YTL gelir elde ettiğini açıkladı.

Toman atölyede, masa, sıra, sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra okullarda yıpranmış, bozulmuş masa, sıra, sandalyelerin değerlendirilebilecek şekilde geri dönüşümünün sağlandığını belirtti. Toman, "Mobil atölyede 11 kişi istihdam ediliyor. Bu ekibimizin Milli Eğitim'e sağladığı katma değer, bu rakamla ifade edilebilir. Böyle bir uygulamanın mantalite itibariyle; kaynak israfının önüne geçmek, bir ağacın kesilmesini engellemek, ülkenin kaynaklarının verimli bir şekilde tekrar geri dönüşümünü yaparak sisteme dahil etmek, yıpranmış, dökülmüş kırılmış malzememiz sıra, masa, sandalyemiz varsa bunları onarmaktır. Eski donatım malzemeleri çöpe atılıyor veya kazanlarda yakılıyordu. Artık geliştirdiğimiz bu proje ile biz bu dönüşümü tekrar yerinde yapmak suretiyle çocuklarımızın hizmetine sunuyoruz. Geçen yıl 8 bin adet masa, sıra ve sandalye onardık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?