3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ekmek parası için göç ediyorlar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan kuraklık nedeniyle tarım alanlarında iş bulamayan ve yaşları 13 ile 16 arasında değişen genç ve çocuklar aileleri ile birlikte çalışmak için İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli, Bursa ve Antalya gibi büyük şehirlere gidiyorlar.

Kuraklığın etkili olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Silvanlı çiftçilerden Tevfik Bağcı, "Bu yıl kuraklık yüzünden hiçbir verim alamadık. Her sene olduğu gibi, bu yıl da buğday ekmiştik arazilerimize. Bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle ailemizi geçindiremiyoruz. O yüzden artık ben bu yaştan sonra çalışamadığımdan dolayı çocuklarımı Batı ilerine çalışmaya gönderiyorum. Batı illerine gönderdiğimiz çocuklarımızı kapkaççılık yapmak için değil, çalışmak geçimimizi sağlamak için gönderiyoruz. Büyük şehirlerde çalışmaya giden birçok gencimizi kapkaççılıkla suçluyorlar ve çocuklar kapkaççı damgasını yiyiyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet türe IP: 78.161.72.xxx Tarih : 10.07.2008 12:17:47

ben antalyada yaşıyorum antalyalıyım burada olan hırsızlıklar kapkaç olaylarında yakalanan şahısların yüzde doksanı ya batmanlı yada diyarbakırlı sizin gençleriniz harbiden buralara hırsızlığa ve kapkaça geliyorlar he namusuyla çalışan yokmu elbette var onlara lafım yok ama hırsız olanlarıda var