3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

El emekleri görücüye çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde kalan kadınlar tarafından el emeği göz nuru ile yapılan nakışlar sergilendi.

Bismil Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi. Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Şükran Aydın ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sergide kursiyer genç kızlar tarafından yapılan el emeği göz nuru renkli nakışlar büyük beğeni topladı.

Kaymakam Tanrıseven, Halk Eğitim Merkezlerinin ailelerin ekonomisine katkıda bulunmak ve üretici bireyler yetiştirmek adına çok önemli bire yere sahip olduğunu belirterek, Bismil Halk Eğitim Merkezi'nin el becerilerini geliştiren kurslarının yanında, bilgisayar, okuma yazma kurslarının da bulunduğunu ifade etti.

Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu okuma yazma kurslarına bin 523 kişinin devam ettiğine ve bunun bir rekor olduğuna dikkati çeken Kaymakam Tanrıseven, "Böyle bir ilçenin Kaymakamı olarak gurur duyuyorum. Halk Eğitim Merkezimiz bir yıl içerisinde değişik dallarda 5 bin kişiye kurs vermiştir ki bu birçok ilçenin nüfusundan daha fazladır. Bu çalışmalarda emeği geçen İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi
Müdürümüzle birlikte tüm çalışanlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi'nin kurslarına katılarak mezun olmaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri Kaymakam Hasan Tanrıseven tarafından verildi. Sergiyi gezenlere, oluşturulan şark köşesinden gözleme ve ayran ikram edilirken serginin 1 hafta boyunca açık olacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?