8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Elazığ'da ağıt Diyarbakır'da halay

DİYARBAKIR'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Diyarbakır'da düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı iptal edilmemesi üzüntü ile karşılanırken, BDP eş Başkanı Gülten Kışanak deprem bölgesine gideceklerini söyledi.

Tüm Türkiye Elazığ'da yaşanan ve 57 kişinin ölümü ile sonuçlaran depremin acılarını yaşarken, Diyarbakır'da düzenlenen kadınlar günü etkinliğinde kadınlar gönüllerince eğlendi. İstasyon meydanında yapılan mitinge BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak'da katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte kadın polisler alana gelen kadınlara karanfil verdi. Alanı dolduran yaklaşık 3 bin kadın açtıkları pankartlarla kadınlar gününü doyasıya yaşadı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, "Depremda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Meydana gelen deprem bizi çok üzdü. Bizde belediye başkanlarımızla birlikte bölgeye gidecez. Yurttaşlarımızın yanında olacağız. Bu olayların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların başlatılması için ellerimzedn geleni yapacağız."dedi.

Daha sonra kadınlar verilen konserle doyasıya eğlenirken, Diyarbakır Valiliği 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliğini Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı iptal ederken, bazı kesimler yapılan etkinliğin iptal edilmemesine tepki gösterdi

DİYARBAKIR'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI
DİYARBAKIR'DA 8 MART KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:54:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 01:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?