3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eli bıçaklı zanlı yargılanıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir kişiyi makas ve bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen zanlının yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde zanlı S.Ç. ile birlikte Aycan B.'yi 101 makas ve bıçak darbesiyle öldürdüğü iddia edilen evli bir çocuk babası olan G.A.'nın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada sanık G.A. ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanık G.A.'ya; yaşı küçük olduğu için Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.Ç. ile yaşadıkları aşkı öğrenen Aycan B.'yi 101 bıçak darbesiyle ''Canavarca hisle öldürdüğü'' iddiasıyla ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılandığını belirtti.

Sanık G.A., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, maktul Aycan B.'yi tanımadığını iddia etti. Yalova'da inşaatlarda çalıştığını beyan eden sanık G.A., kızlarla görüşen bir arkadaşından S.Ç.'nin telefonunu aldığını, ve S.Ç. ile birkaç görüştüğünü ifade ederek "Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki ailemin yanına geldim. İkinci gün S.Ç. ile telefonda konuşup buluştuk. Bismil'de bulunduğum süre içerisinde 5-6 defa daha görüştüm" dedi.

Müşteki avukatı Meral Danış, G.A.'ye, sanık S.Ç.'nin babası İbrahim Ç. ile olan ilişkisini sorması üzerine G.A., "Bismil'de benim gittiğim kahveye o da geliyor. Ancak yaşı benden büyük olduğu için, arkadaşlık yapmam mümkün değil, tanışmıyoruz. Zaten benim kızıyla olan ilişkimi duyduğu için S.Ç.'ye evli olduğumu ve bu ilişkiyi sürdüremeyeceğimi söyleyip Yalova'ya döndüm" şeklinde konuştu.

Avukat Meral Danış, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.Ç.'nin mahkemedeki ifadesinde "G.A., bana ve maktul Aycan B.'ye esrar sattırıyor" iddiasını sorması üzerine sanık G.A., daha önce esrar kullandığını, ancak 4 yıl önce evlendiği gün bir daha içmediğini bunun bir iftira olduğunu ileri sürdü. G.A., olay günü Yalova'da birlikte çalıştıkları Hasan Ç.'in yanında olduğunu iddia etti.

Tanık Hasan Ç. mahkemedeki tanıklık beyanında, "Ben G.A. ile Yalova'da bir elektrik tesisatı işini tamamlaması için çağırdığımda tanıştım. Birlikte birkaç iş daha yaptık. Daha sonra Bismil'e döndüğümde aradı. Aracıyla birlikte şehir dışında bir yere götürmemi istedi, yanında S.Ç. de vardı. Diyarbakır'da temin ettiğim esrarı çıkardım ve S.Ç., ve G.A. ile birlikte içmeye başladık. Bir ara G.A. bira almak için ayrıldı. O arada S.Ç. ile biraz konuştuk. Daha sonra onları bıraktım, S.Ç.'yi bir daha görmedim, ancak G.A. olaydan 1-2 gün önce yanıma geldi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, G.A. ve Hasan Ç.'nin ''Uyuşturucu madde kullanmak ve başkalarına uyuşturucu vermek'' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, deliller toplandıktan sonra keşif yapmak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 11:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?