3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Engelli vatandaşlara yardım dağıtıldı

Çınar Kaymakamlığı tarafından Çınar ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan yardıma muhtaç engelli vatandaşlar için ortez, protez ve ortopedi malzemelerinden hazırlanan yardımlar evlerine kadar götürülüyor.

Gazi Mahallesi'nde oturan ve doğuştan yürüyemeyen 4 yaşındaki Erkan Kaptı'nın babası Hüseyin Kaptı'nın tekerlekli sandalye için Kaymakamlık'tan yardım istemesi üzerine Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Kaptı ailesine yardım eli uzattı.

Yaprakbaşı köyünde yaşayan engelli vatandaşa ise motorlu özürlü aracı hediye eden Kaymakam Tanrıseven, "Sosyal yardımlaşma ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylerinde alan taraması yaparak engelli vatandaşlarımızı yerinde tespit etmektedir. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ortez, protez ve ortopedik araç gereçleri evlerine kadar gönderiyoruz. Her zaman dile getirdiğim gibi devletin varlık sebebi vatandaşın mutluluğudur. Küçük Erkan'ın durumuna çok üzüldüm ama en azından tekerlekli sandalye ile artık dışarıya çıkıp gezebilecek. Ona yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yardımları alan engelli vatandaşlar da Çınar Kaymakamlığı'na teşekkür ederken yardımların evlerine kadar getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?