3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Engelliler hakları için yürüdü

Diyarbakır Engelliler Platformu üyeleri '3 Aralık Dünya Engelliler' günü nedeniyle Koşuyolu Parkı'nda yürüyüş düzenleyip açıklama yaptılar.

Platform adına konuşan Ramazan Serim, kentteki engellilerin sayısının Türkiye ve dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek bunun üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Diyarbakır Engelliler Platformu 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Koşuyolu Parkı'ndaki İnsan Hakları anıtı önünde toplandı. Buradan Yaşam anıtı alanına kadar yürüyen engelliler basın açıklaması düzenledi. Engelliler Platformu adına konuşan Ramazan Serim, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünyada 500 milyon, Türkiye'de ise 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Erkeklerde bu oran yüzde 11.10, kadınlarda yüzde 13.45'tir. Kentimizde bu oranın yaklaşık yüzde 15'ler düzeyinde olduğu tahmin edilmektedir. Kentimizde engellilerin sayısal olarak Türkiye ve dünya ortalamalarının üzerinde olması üzüntü vericidir.

Özürlüler Yasası, yönetmeliklerin insafına bırakılmış, sağlık raporlarının dereceleri düşürülmüş, binlerce engelli ne sağlam ne de engelli durumuna getirilmiştir. Yönetmeliklerle engellilere sadece 3 kuruşluk vergi muafiyeti getirilmiş ancak ötesine geçilmemiştir. Bu düzenlemelerle devletin yürütme organı koyduğu engellerle engellileri saklama gayretindedir".

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?