3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Engelliler konserde eğlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır Engelliler Platformu ile birlikte 3 Aralık Engelliler Haftası nedeni ile düzenlediği gecede engelliler verilen konserle coştu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sümerpark'ta engelliler için bir müzik dinletisi sundu. Verilen müzik dinletisine Zihinsel Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Görme Engelliler Spor Kulübü olmak üzere birçok engelli derneği katılırken, engelliler müziğe eşlik etti. 

Engelli vatandaşlar Dicle Fırat Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren yerel sanatçılar tarafından verilen konserde keyifli dakikalar yaşadı. 

Program öncesinde bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü ve Diyarbakır Engelliler Platformu Sözcüsü Medeni Alpkaya, engellilerin toplum içerisinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirterek, "Bizim amacımız toplum içerisinde engellilere sorunlarına dikkat çekmek ve sorunlarına karşı duyarlılık göstermektir. Kent içerisinde vatandaşların engellilere karşı duyarlılığı geliştirmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?