3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Engellilere tekerlekli sandalye

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen törenle 15 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.


Törende bir konuşma yapan Kızılay Silvan Şube Başkanı Muhittin Kan, doğal afet ve felaketlerde insanların yanında olan Türk Kızılayı'nın, şimdi de engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılayarak onları yalnız bırakmadığını söyledi. Kızılay'ın, sağlık ve sosyal hizmet çalışmaları çerçevesinde her yıl yüzlerce özürlüyü tekerlekli sandalyeye kavuşturduğunu belirten Muhittin Kan, "Kızılay, ilçemizde de engelli hemşerilerimize umut dağıtmaya devam etmektedir. Silvan şubemize daha önce yapılan başvurular incelendi ve üst makamlara bildirildi. Başvuruları olumlu bulunan 15 özürlü vatandaşımıza verilmek üzere tekerlekli sandalye geldi. Yapmış olduğumuz bu törenle sandalyeleri hak sahiplerine teslim edip onlara umut olmanın mutluluğunu da yaşayacağız. Bu nedenle bu tekerlekli sandalyeyi alacak engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyor, yeni tekerlekli sandalyeleriyle mutlu bir hayat diliyorum" şeklinde konuştu.


Törene Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Cumhuriyet Savcısı Hasan Hüsnü Bilgin, Kızılay Şube Başkanı Muhittin Kan, Yeni Bir Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 17:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?