3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ensar Vakfı'ndan Diyarbakır'a kitapevi

Ensar Vakfı Diyarbakır'daki ilk kitapevi şubesini tarihi Hasanpaşa Hanı'nda açtı. Açılışa AK Parti Milletvekili Kutbettin Arzu, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal katıldı. 

Merkezi İstanbul'da bulunan Ensar Vakfı Diyarbakır'daki ilk şubesini tarihi Hasanpaşa Hanı'nda açtı. Açılışa Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal ve Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman katıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Arzu, vakfın Diyarbakır Şubesi'nin hayırlı olmasını dileyerek, "638'de İslam orduları tarafından alınmış olan Diyarbakır'da 1370 yıldır her mezhepten, her dinden ve her ırktan insanlar bir arada birlikte kardeşçe yaşadılar. Bu İslam'ın hoşgörüsü ve buradaki medeniyetlerin hoşgörüsüdür. Diyarbakır'da kaç tane medeniyet kuruldu, kaç tane gitti, geldi. Ama bugün bu mekandaki topluluk gösteriyor ki bu kent büyük bir kent, bu kent kadim bir kent, bu kentin insanları saygın insanlar, hoşgörülü insanlar, barıştan kardeşlikten ve demokrasiden yana olan insanlardır. Bugün burada farklı kültürlerden farklı insanlar Ensar Vakfı'nın kitapevi açması vesilesiyle buraya gelmişler. Tabii ki kitabın güzelliğini yararını anlatmaya gerek yok; buraya gelenler bunları biliyorlar. Buraya gelenler barışın, sevginin, dostluğun, kardeşliğin önemini bildikleri için buradalar" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından Ensar Vakfı Kitapevi'nin açılışı protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar kitapevini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 15:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?