3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Erdoğan'ın ilgilendiği hasta iyileşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığını bizzat takip ettiği Mardinli Mehmet Araç, başarılı bir operasyon ile ameliyat oldu.

Araç'ın tedavisinde Güneydoğu'da ilk kez 'Baklofen Pompası' ameliyatı uyguladıklarını ifade eden Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Alpay Şerefhan, "Ateşli silah yaralaması sonucu travma geçirip yıllardır yürüyemeyen hastamız eski sağlığına kavuşacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın desteği ile ameliyat olan Mehmet Araç, "Sayın Başbakan verdiği sözü tuttu kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mardinli 22 yaşındaki Mehmet Araç, 5 yıl önce lise 2. sınıf öğrencisiyken tarlada arkadaşı ile silahla oynadığı sırda kaza kurşunu ile vuruldu. Başına aldığı kaza kurşunu ile ağır yaralanan genç o günden sonra tam 3 büyük ameliyat geçirdi, ancak eski sağlığına kavuşamadı. Beyin damarlarının zedelenmesi sonrası travma geçirip yürüyemeyen Mehmet Araç, eski sağlığına kavuşmak için hastane hastane gezdi, ancak hastalığının çözümü için gerekli tedaviye bir türlü ulaşamadı. Yıllarca ailesinin desteği ile hayata tutunmaya çalışan Mehmet Araç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın GAP Eylem Planı'nı açıklamak için gittiği Diyarbakır'da tekerlekli sandalye ile onca korumayı aşarak Başbakan'a ulaştı. Sağlık sorunlarını Başbakan Erdoğan'a anlattıktan sonra tedavi sözü alan Araç, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir operasyon ile ameliyat edildi. Başbakan'ın, sağlık durumunu bizzat takip ettiği Mehmet Araç, Güneydoğu Anadolu'da ilk kez uygulanan 'Baklofen Pompası' yöntemi ile bıçak altına yattı.

Eski sağlığına kavuşmak için gün sayan Araç, en büyük hayalinin savaş pilotu olmak olduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımızın desteği ile ameliyat oldum. Bütün sağlık çalışanları eski sağlığıma kavuşmak için büyük gayret sarf ettiler. Yıllardır bu ameliyatı olmayı bekliyorum. Doktorlar bana bu tür ameliyatların çok nadir yapıldığını ve uzun süreli tedavi sonrası eski sağlığıma kavuşacağımı söylediler. En büyük hayalim kimsenin desteğini almadan eskisi gibi basketbol oynamaktır" ifadelerinde bulundu.

BÖLGEDE BİR İLK

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez 'Baklofen Pombası' ameliyatı uygulayan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Alpay Şerefhan, ekip olarak zor bir ameliyatı başarılı bir şekilde uyguladıklarını söyledi. Diyarbakır'da birçok başarılı ameliyata imza atan Dr. Şerefhan, "Bu hastamız 2002 yılında ateşli silah yaralaması nedeniyle 'Spastik tetra parazi' dediğimiz tüm vücutta güç kaybı ve kasılma görülmüştür. Sayın Başbakanımızın bizzat takip ettiği genç hastamıza bugüne kadar Güneydoğu'da hiç yapılmamış bir ameliyat yöntemini başarıyla uyguladık. Hastamızın ameliyat sonrası hayati fonksiyonları düzelecektir. Artık Mehmet Araç, hayatını idame etmek için başkaların yardımı ile değil uzun tedavi sonrası tek başına bile yürüyebilecektir. Ameliyatı Dr. Erhan Yayla ile birlikte yaptık. Türkiye'de Baklofen Pompası ameliyatları sadece belirli merkezlerde yapılıyor. Bu sayı yılda 5'i geçmiyor. Artık bu tür başarılı operasyonların bölgede yapılmasını biz sevindirici olarak buluyoruz.

Bu tür ameliyatları bölgede yapmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 11:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?