3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ergani cezaevi harabeye döndü

Ergani ilçesi Şirinevler'deki atıl durumda olan kapalı cezaevi binasını tinerciler mesken tuttu.

Ergani ilçesinde bina şartlarının yetersizliği nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ağustos ayında kapatılan kapalı cezaevi binası, sahipsizlik ve bakımsızlıktan harabeye döndü, tinercilerin ve başıboş hayvanların barınağı haline geldi. Şirinevler Mahallesi'nde gelişen süreçte kentleşme ile birlikte mahalle ortasında sıkışarak ilçe dışına taşınması istenen cezaevi, 2007 yılının Ağustos ayında Adalet Bakanlığı tarafından bina şartlarındaki yetersizlik gerekçe gösterilerek boşaltılmıştı. Atıl halde bulunan bina, tinerci ve başıboş hayvanların barınağı haline geldi.

Yıllarca Şirinevler Mahallesi'nin orta yerinde sıkışıp kalan ve şehir dışına taşınması yönünde vatandaşların tepkisini çeken cezaevi binası, şimdi kaderine terk edildi. Tinercilerin ve hayvanların barınağı haline gelen binanın büyük bir tehlike arz ettiğini belirten mahalle sakinlerinden biri, büyük bir tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, "Şimdiye kadar mahallemizin orta yerinde sıkışıp kalan cezaevinin ilçe dışına çıkarılmasını bekliyorduk ancak yetkililer başka bir bahane öne sürerek cezaevini bir
başka yere nakletti, tahliye edildiği 6 aydan bu yana başıboş bırakılan ve kapıları açık olan binayı sarhoşlar ve tinerciler mesken tuttu. Bu nedenle tedirgin durumdayız. Korkudan çocuklarımızı sokağa çıkaramaz olduk" dedi.

Mahalle sakinleri, tahliye nedeniyle atıl halde bulunan cezaevi binasının harabeye dönmeden bir an önce restore edilerek sağlık ocağına çevrilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 17:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?