3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ergani MYO'ya yeni bölümler açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ergani Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mefhar Gültekin Temiz, bu yıl itibariyle bünyelerinde işletme bölümünü açtıklarını, bunun yanı sıra bilgisayar, makine ve muhasebe bölümlerinin ikinci öğretimde açıldığını söyledi.

Ergani Meslek Yüksek Okulu ile Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) işbirliğiyle hayata geçirilen projeyle birçok bölümlerinin ikinci öğretimlerinin açıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. M. Gültekin Temiz, tüm bunların yanında İşletme bölümünün de açılmasıyla Ergani Meslek Yüksek Okulunun geçen yıl 120 olan öğrenci sayısının bu yıl 240'a ulaştığını belirterek kapasitelerinin yüzde yüz oranında arttığını söyledi.

Ergani ilçesinin bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Temiz, "Bu anlamda Diyarbakır ile çevre il ve ilçelerinden gelecek öğrenci sayısında artış olacaktır. Bu artışa paralel olarak ilçede eğitim ve kültür anlamında önemli bir sentez oluşacaktır. Ergani zaten okullaşma oranı ve eğitim düzeyi açısından Diyarbakır ilçelerine kıyasla çok önemli bir konumdadır. Yüksek okulumuzun da ilçemize bu anlamda katkısı göz ardı edilmeyecek düzeydedir. Bu katkı, eğitim standartlarımızın ve öğrenci kapasitemizin artmasıyla birlikte ilçeye o paralelde avantajlar sağlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?