3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Ergani su sıkıntısı çekmeyecek'

Diyarbakır'ın Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, yaşanan kuraklığa rağmen yaz boyunca ilçede su sıkıntısı çekilmeyeceğini söyledi.


Ergani Belediye Başkanı Bingöl, musluklardan 24 saat su akacağını belirterek, "Fatih Mahallemiz'de kanalizasyon çalışmalarının yarısını tamamladık. İstasyon ve Şirinevler mahallelerindeki alt ve üst yapı çalışmalarına eş zamanlı olarak devam etmekteyiz. İstasyon Mahallesi'nde devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapacağımız üst yapı ile birlikte kış aylarında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız artık rahat nefes alacaklardır. Ağustos ayında ise Adnan Menderes Mahallesi'ne geçeceğiz" dedi.


İlçeye günde 12 bin metreküp su verildiğini kaydeden Başkan Bingöl, "Ancak yaşanan elektrik kesintileri 10 günden bu yana belediyemizi zor durumda bırakmıştır. Kesintiye bağlı olarak meydana gelen arızalar bizi sıkıntıya sokmuştur. Tedaş'ta görevli arkadaşlar büyük bir gayretle çalışmaktadırlar, ancak mevcut elektrik şebekesi gelişmekte olan ilçemizde yetersiz kalmaktadır. Bu anlamda mevcut şebekeye topyekun bir revizyon gerekmektedir" diye konuştu.


Toplu konutlar civarındaki yapıların artmasıyla bölgede yaşayan vatandaşların ulaşım ihtiyacının doğduğunu ifade eden Bingöl, "Çalışma başlatarak bu civarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın istifade edebileceği ulaşım hizmetini en kısa zamanda hayata geçireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 14:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?