3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ergani'de insanlık dramı

Ergani ilçesinde yakınları tarafından terk edilen M. Zülfü Acar'ın (75) bedeni kurtlandı.
Ergani ilçe otogarı içerisinde bulunan 1 metrekare büyüklüğündeki kulübede hayatını sürdüren M. Zülfü Acar'ın, 6 ay önce bacağı kırıldı. Hastaneye gitmeyip koltuk değneği yardımıyla yürümeye başlayan Acar'ın yaraları da temizlenmeyince bakımsızlıktan bacağında kurtçuklar oluştu.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana ilçe otogarı girişinde bulunan kulübede hayatını sürdüren M. Zülfü Acar yatacak yere ve sıcak yemeğe hasrete kaldığını söyledi. Yıllardır Ergani'de ikamet eden Acar, ayaklarından rahatsızlanınca yakınları tarafından terk edildi. Otogar girişinde bulunan küçük kulübede hayatını sürdüren Acar, kimseye muhtaç olmamak için direndi. 6 ay önce bacağı kırılınca koltuk değnekleri desteği ile yürümeye başladı ancak aşırı ağrılar her geçen gün arttı. Yıllarca sokak köşelerinde barınan ve yarı aç, yarı tok bir vaziyette yaşayan Zülfü Acar'ın bacağında, mikrop ve sıcak havanın da etkisiyle kurtlar üremeye başladı. Acar'ın kurtlanan bacakları ilçe esnafı tarafından dezenfekte edilerek sarıldı. Kimsesiz vatandaş, esnaf tarafından çağırılan ambulansla Ergani Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi altına alınan Acar için gereken her şeyin yapılacağını ifade eden Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Deniz Özbilici, kimsesiz vatandaşa sahip çıkacaklarını belirterek tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 10:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eylül taş IP: 88.254.91.xxx Tarih : 25.04.2008 01:26:04

insanlık dışı bi olay utanç werici acaba ailesinin bu haberleri okuyunca az da olsa wicdanlarını sıslıyor mu gerçi hangi wicdan sıslasın kii alışkın bu halk böyle rezilliklere dewam et erganii....!