3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ergani'de İstiklal Marşı şöleni

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 87. yıldönümünü dolayısıyla Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Ergani ilçesinde bulunan ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ve Bekir Aral Lisesi tarafından organize edilen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması finali adeta nefesleri kesti. Halay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen final programına, Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Binbaşı M. Sami Aydınlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, daire amirleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile eğitim, sağlık ve spor camiasının yakından tanıdığı isimler de katıldı. İlköğretim ve lise değerlendirme komisyonlarında farklı öğretmenler görev alırken ilköğretim ve lise öğrencilerinin ayrı kategorilerde değerlendirildiği yarışmaya okullarında birinci olan öğrenciler katıldı. Ergani il merkezindeki 13 ilköğretim okulu ve 8 derslikli köy ilköğretim okulları da dahil olmak üzere toplam 21 öğrenci arasında yapılan ilköğretim finalinde birinciliği Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Ulçin Yapıcı kazandı. İkinciliği İnkılap İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Zengin elde ederken üçüncülük kürsüsüne Şehit Öğretmen Aynur Sarı İlköğretim Okulu öğrencisi Gülay Yıldız çıktı.

Lise öğrencileri arasında yapılan finalde ise ilçede bulunan 8 lisenin birincisi yarıştı. Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı lise finalinde Mesleki Teknik Eğitim (METEM) Lisesi öğrencisi Şahin Yüce birinci olurken, ikinciliği Bekir Aral Lisesi öğrencisi Neslihan Göküş, üçüncülüğü Ergani Lisesi öğrencisi Aybüke Güçlü kazandı.

Yarışma programı kapsamında bir konuşma yapan Kaymakam Enver Ünlü bu ve buna benzer çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, "Böyle faaliyetler öğrencilerin derslerine büyük katkı sağlayacaktır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Marş en buhranlı günlerde milletin bağımsızlık düşüncesine tercüman olmuştur. Bu tür çalışmaları her zaman destekliyoruz. Ergani'yi birçok konuda olduğu gibi hem eğitim faaliyetleri, hem kültürel faaliyetler açısından çok iyi yerlere getireceğiz. Özellikle okullarda başlatılan kitap okuma saatlerine büyük önem veriyoruz. Bu okuma çalışmaları bu faaliyetlerin temelini oluşturuyor" dedi.
Yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilerin ödülleri ''18 Mart Şehitler Günü Programı''nda verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?