3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eroin tacirlerine büyük darbe!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan geniş çaplı operasyonlarda inşaat kalası içine gizlenmiş 72 kilogram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili olarak 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmıyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Diyarbakır'da uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamındaki 'Aslanağzı - 21' adlı operasyonda, Hakkari'den temin ettikleri eroini Diyarbakır üzerinden İstanbul'a nakletmek isteyen bir suç organizasyonu çökertildi. Operasyonda inşaat kalası içine gizlenmiş vaziyette 72 kilo 20 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Öte yandan, Diyarbakır'da eroin maddesi kullanan ve satan yapan kişilere yönelik yapılan 'Karahindibağ - 21'kod adlı operasyonda ise 580 gram esrar maddesi ele geçirildi.Yapılan iki ayrı operasyonda toplam 72 kilo 600 gram eroin maddesi ele geçirilirken, 'Aslanağzı-21' operasyonda yakalanan iki şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, başarılı bir çalışma neticesinde inşaat kalası içinde gizlenmiş 72 kilogram eroin maddesi yakalandığını belirterek, "Şimdiye kadar hiç görülmemiş bir yöntemle eroin sevkıyatı yapılmak istendi. Ama ekiplerimiz yaptığı başarılı operasyonlarla eroinin insanları zehirlemesine izin vermedi. Diyarbakır'da uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırılmayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 14:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?