3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Eski yöneticilerden destek

Diyarbakırspor eski Futbol Şube Sorumlusu Şahap Akçadağ ile eski başkanlardan Servet Can, herkesin zor bir görevi üstlenen Dr. Abdurrahman Yakut ve arkadaşlarına destek olması gerektiğini ifade ettiler. 

Diyarbakırspor'u yönetmenin zor bir iş olduğunu belirten Şahap Akçadağ, özellikle ekonomik konularda yönetime destek verilmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakırspor'un büyük bir camia olduğunu söyleyen Akçadağ, "Diyarbakırspor, bugün hak ettiği Süper Lig'de olmasa bile çok önemli bir camiadır. Milyonlarca taraftarı olan Türkiye'nin beşinci büyüğüdür. Böylesine önemli bir camiayı temsil eden kulübü yönetmek zor iştir. Hele tüm dünyayı ve ülkemizi sarsan küresel ekonomik kriz ile Diyarbakırspor'un geçmişten kalan borç batağı arasında kulübü ortada bırakmayan Dr. Abdurrahman Yakut ve arkadaşları büyük bir fedakarlık yapmışlardır. Yönetimde bildiğimiz, tanıdığımız, bilgisine, birikimine ve maddi destek konusunda katkı yapacağına inandığımız arkadaşlar var. Bunların tabii biraz daha fazla fedakarlık yapması lazım. Fakat bunların vereceği katkılarla bu iş yürümez. Diyarbakırspor ilk yarıyı zirve yarışının içerisinde bitirdi. İkinci yarı çok daha zor olacak, harcamalar artacak. Herkesi bu zor dönemde yönetime destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

Eski başkanlardan Servet Can ise, Diyarbakırspor yönetiminde olmasa bile eski bir başkan ve Diyarbakırlı olarak yeni yönetime elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Diyarbakır ve diğer kentlerde yaşayan maddi gücü yerinde tüm Diyarbakırlıları kulübe destek olmaya çağıran Can, "Diyarbakırspor'a destek olmak için başkanlık yapmak veya yönetici olmak gerekmez. Aynı sıkıntıları zamanında bizler de yaşadık. Bu takımın sahibi Diyarbakırlılar'dır, başkanlar ve yönetimler ise sadece kervanı yürütür. Yeni başkana ve yönetime başarılar diliyorum. Başkanı arayıp tebrik ettim, her türlü desteğe hazır olduğumu ifade ettim. Diyarbakırspor'un Süper Lig'e çıkması, kendi ayakları üzerinde durması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bizim zamanımızda verilen sözler lafta kaldı. İnşallah bu defa öyle olmaz. Çünkü sayın Yakut ve yönetici arkadaşları, gerçekten çok zor bir dönemde önemli bir yükün altına girdiler. Bu insanlara herkes gücü oranında yardımcı olursa Diyarbakırspor hakettiği yere gelir" dedi. 

Bu arada Diyarbakırspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Sancak Kaplan ile prensipte anlaşan Diyarbakırspor'un iki yabancı oyuncu hakkını da kullanmak için arayışlarda bulunduğu öğrenildi. Biri Türkiye'den olmak üzere 2 yabancı oyuncuyla anlaşma aşamasına gelindiği,bu isimlerin transferin resmiyet kazanmaması nedeniyle gizli tutulduğu öğrenildi. Bu oyunculardan birinin Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan ayrılan Brezilyalı Alves olduğu ileri sürülürken, Yeşil-kırmızılı takımın Güngören Belediyespor ve Kartalspor'dan da bazı oyuncularla ilgilendiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?