3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Esrar ve kaçak göçmen operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 7 kilo 950 gram esrar ele geçirilirken jandarmanın yol kontrolleri sırasından ise 5 kaçak göçmen yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yol kontrol ve arama noktasında durdurduğu şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüste arama yaptı.

Arama sırasında otobüsteki yolculardan N.D.'ye ait olduğu tespit edilen çuval içerisinde naylon poşetlere sarılmış halde 7 kilo 950 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli N.D. yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Bağdere Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri yol kontrol ve arama noktasında durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde ülkeye yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen Pakistan uyruklu 4 kaçak göçmen, İl Merkez Organize Jandarma Karakol Komutanlığı arama noktasında bir otobüste yapılan aramada ise Irak uyruklu 1 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan 5 kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?