3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

F-16'lar bomba yağdırıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 15 Mehmetçiğin şehit olmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar yoğunlaştı. 

F-16 savaş uçakları teröristlerin en büyük kampları olan Kandil ve Zap üzerinde keşif uçuşları yaparken Yüksekova 21.Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler teröristlerin kaçış noktaları ile sarp kayalık bölgelerde bulunan mağaralara gece boyunca bomba yağdırdı. Balkayalar ile
Çarçela bölgesi top atışları ile dövülüyor. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan hain saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar gece boyunca devam ederken, sabah saatlerinde bölgede yoğun helikopter trafiği yaşandı. Bir biri ardına inip kalkan helikopterlerin takviye birlikleri getirdiği belirtildi. Teröristlerin bulunduğu Kandil ile Zap kampı üzerinde ise uçaklar keşif uçuşu yaptı. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssünde zaman zaman uzun menzili füzeler ile havalanan F-16 savaş uçakları sınır ötesi ve yurt içindeki operasyonlara havadan destek veriyor. 

Kuzey Irak'taki Zap kampından gelerek saldırıyı yapan 350 teröristin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sırasında, Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığından kalkan kobra tipi helikopterler ikişerli üçerli gruplar halinde zaman çatışmaların yaşandığı bölgeye gelerek buradaki hedefleri vuruyor. Şemdinli'ye 60 kilometre mesafede bulunan Derecik beldesinden Balkayalar ve Çarçela bölgelerine uzun menzilli top atışları yapıldı. Teröristlerin kaçış noktaları top atışları ile dövülüyor. 

Saldırının ardından Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli kırsal alanlarında başlatılan geniş çaplı operasyonlar için bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi.

KOMANDO SEVKİYATI
Çatışma için bölgeye gönderilen ve PKK'lı teröristlerin kaçış bölgelerine bomba yağdıran süper kobra helikopterlerin bombaladığı bölgelerden dumanlar yükseliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren helikopterlerde sürekli bölgeye mühimmat ve jandarma özel harekat komandoları sevk edildi. Aktütün köyüne yaklaşık 5 kilometre kala yola mayın döşenmesi ve bölgede halen sıcak takibin devam etmesi üzerine köye giriş çıkışlar yasaklandı. 

PKK'lı teröristlerin Türk topraklarına sızmalarına karşı Kuzey Irak sınırında adeta etten duvar ören Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor. Sınır boyu gece görüşlü termal kameralar ile gözetlenirken stratejik noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Askeri hareketlik nedeniyle tansiyonun son 2 gündür yükseldiği bölgede güvenlik güçleri ve teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor. Yaklaşık 20 bin asker 6 bin geçici köy korucusunun katıldığı operasyonlara devam edildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 17:49:59
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?