3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Filitre Operasyonu

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "Filitre" adını verdikleri operasyonda, 2 milyon 35 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 29 kişi tutuklandı.


Diyarbakır polisi "Filitre" operasyonu ile düğmeye bastı. Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan sabıkalı bir şahsın liderliğinde örgüt yapılanması içerisinde, bu şahsın talimat ve yönlendirilmesi doğrultusunda İran'dan yasal olmayan yollarla getirilen yüklü miktardaki gümrük kaçağı sigaraların Van'dan Diyarbakır'a getirilirken yapılan 10 aylık teknik takip sonucunda yapılan 15 ayrı operasyonda 2 Milyon 35 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.


Diyarbakır merkezli Van, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Elazığ ve Konya'da 06 Ocak günü 06.00'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yeri aralamalarında toplam 102 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ve örgütçe gerçekleştirilen kaçakçılık faaliyeti kapsamında örgüt üyelerinin hesap hareketlerini gösterir nitelikte 7 Milyon YTL tutarında havale dekontları da ele geçirildi.


Öte taraftan bu kaçakçılık faaliyetlerinin suç örgütünün yüklü miktarda haksız kazanç temin ettiği ve devletin bu kaçakçılık eylemlerinde yaklaşık 80 Milyon YTL zarara uğratıldığı değerlendirildi.


Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesi "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri kapsamında uluslararası gümrük kaçakçılığı yapmak "suçlarından haklarında açılan soruşturma neticesinde 9 Ocak'ta adli mercilere sevk edilen 29 kişi tukuklandı. Tutuklanan 29 kişi cezaevine konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?