3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Fotoğraf makinesi mahkemelik oldu

Diyarbakır'da İsmail Gül adlı vatandaş, 380 YTL karşılığında 2 yıl garantili olarak aldığı dijital fotoğraf makinesinin arızalanması üzerine cihazı satıcı firmaya tamir ettiremeyince, Tüketici Haklarını Koruma Derneği aracılığıyla yasal yollara başvurdu.

Kendisine satılan faturalı makinenin kayıt dışı olduğunu iddia eden İsmail Gül, "Kamu kuruluşunda üst düzey yöneticiyim. Haklarımı ararken sahtekarlıkla suçlandım. Elimdeki belgeler ile bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

Diyarbakır'da bir kamu kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yapan İsmail Gül, 1 yıl önce aldığı dijital fotoğraf makinesinin arızalanması üzerine tamir etmek için satıcı firmaya yaptığı başvuru sırasında yaşanan sıkıntıları yargıya taşıdı. Hak arayışı sırasında ''Üstü kapalı sahtekarlıkla suçlandığını'' iddia eden İsmail Gül, "10 Ocak 2007 tarihinde dijital fotoğraf makinesi satın aldım. 2007 Kasım ayında makine arızalandı. O tarihte ilgili mağaza yetkilisi ile görüştüm. Fatura ve garanti belgesi ile birlikte kendilerine müracaat etmemi ve servise göndermemi söylediler. Ben de yaptığım tüm aramalara karşın fatura ve garanti belgesini bulamadım. Bu durumu mağaza yetkililerine ilettim. Ürünü aldığım tarihi bildirmem halinde bilgilendirme faturası verebileceklerini söylediler. Aldığım ürünün bilgilendirme faturası çıkartılıp kendi aracılıkları ile servise gönderildi. Servisin, garanti belgesi olmadan arızayı onaramayacaklarını söylemesi üzerine teknik servisi ilgili mağaza yetkilileri ile görüştüler.

Daha sonra bana söz konusu makinenin teknik servisinde ve distiribütörlüğünde bana ait olan makinenin kaydının bulunmadığı, bu makinenin kendileri tarafından satılan makine olmadığı, benim başkasına ait bir makineyi tamir ettirmeye çalıştığım öne sürülerek üstü kapalı sahtekarlıkla suçlandım" dedi.

Kendisine satılan makinenin kayıt dışı olduğunu, ilgili satıcı firmanın sorumluluk kabul etmeyerek kendisini suçladığını öne süren İsmal Gül, "Fotoğraf makinesini satın aldığım mağazanın müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirerek fatura suretini ve garanti belgesini istedim. Fatura sureti ve kredi kartı silipinin suretini gönderdiler. Faturanın üzerinde makinenin modeli yazılı. Seri numarası ve makine üzerindeki numaralar birbirini tutmamaktadır. Satıcı firma yanlışlık olduğunu, sorunu en kısa sürede çözeceklerini belirtmelerine rağmen henüz bir sonuç alamadım. Bana satılan makine karşıma kayıt dışı olarak çıkmıştır. Hak arayışı yaparken sahtekarlıkla suçlandım. Kamu kuruluşunda üst düzey yönetici olduğum için kişiliğim ve çalıştığım kurum zan altında bırakılmıştır. Yasal yollara başvurmak için Diyarbakır Tüketici Hakları Koruma Derneği aracılığıyla şikayetçi oldum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazLıcan gül IP: 81.213.204.xxx Tarih : 11.11.2008 21:36:13

firmanın bu yaptığı saçmalıktan baska bir sey değildir. hem kendi adlarına foto.mak satıyorlar hemde kabul etmiyorLar . sacmalık .. üstelik bu üstü kapalı sahtekarlıkla suclanan kişi benim öz amcamdır. SACMALIK !!