3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Futbol aşkı engel tanımıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından "Futbol Aşkı Engel Tanımıyor" sloganı ile Diyarbakır'da düzenlenen etkinliklere katılan engelli vatandaşlar, engel tanımadıklarını bir kez daha gösterdi. Mutlulukları gözlerinden okunan engelli gençler, futbol oynarken milyon dolarlık futbolculara taş çıkardı.

TFF tarafından bu yıl 1.'si düzenlenen ve 14 ili kapsayan "Futbol Aşkı Engel Tanımıyor" sloganı ile yapılan futbol şenliklerinin ilk ayağı Diyarbakır'da başladı.

Beyaz Tebeşir Spor Kompleksi'nde başlayan etkinliklere katılan engelliler, hocalarını verdiği taktiklerle futbol oynadı. Genç kızlar ilk defa futbol oynamanın heyecanını yaşarken, erkekler ise futbol oynarken milyon dolarlık oyunculara adeta taş çıkardı. Görme özürlü engelliler ise, topun içine konulan zil yardımıyla futbol oynamanın tadını çıkardı. Ailelerin büyük desteğini alan engelli gençlerin gol sevinçleri herkesi sevindirdi. Engelli vatandaşların bazılarının şort yerine yöreyi simgeleyen şalvarla top oynamaları ise ilginç görüntülere sahne oldu.
Etkinliğe katılan engelli gençler, "Görmemek engel değildir. Zilli toplarla oynuyoruz. Zilin sesini takip ediyoruz. Top yanıma geldiğinde vuruyorum. Çok zor gibi değil. Dışardan göründüğü gibi değil. Sesi takip ettikten sonra oynayabilirsin. Oyun görmeyen ve duymayanlar diye iki kategoriye ayrıldı. Elimizden geldiği kadar mücadele ediyoruz" dediler.

TFF Okul ve Futbol Geliştirme Yönetmeni Sinan Bozkurt ise, TFF olarak 14 ilde böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın engel tanımama kaydıyla TFF olarak böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Şu ana kadar 6 bin engelli vatandaşımıza ulaşmış durumdayız. Üzerimize düşen görevin bilincindeyiz" diye konuştu.

Engelli vatandaşların aileleri ise böyle bir etkinliğin her yıl yapılması isteyerek, engellilere her fırsatta destek çıkılması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?