3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

GABB 32. genel kurulu toplandı

 

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) 32'inci Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yaptıkları hizmetlerin hiç birinin diğer belediye birlikleri tarafından yapılmadığını savundu. 

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) 32'inci Genel Kurul Toplantısı Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın başkanlığında yapıldı. Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, birliğe bağlı 80 il ve ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantı, hayatını kaybeden belediye başkanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GABB ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, GABB'ın Türkiye'de kendinden söz ettiren belediyeler birliği arasına girdiğini belirterek, aynı zamanda uluslararası belediye birlikleri arasında da aktif bir konuma geldiğini ifade etti. Yaptıkları hizmetlerin hiç birinin diğer belediye birlikleri tarafından yapılmadığını savunan Birlik Başkanı Baydemir, "Birliğimizin son 5 yılda üretmiş olduğu hizmet maratonunu tamamlamış durumdayız. Seçimler öncesi son olağan genel kurulumuzu gerçekleştirmiş buluyoruz. 2009 Mart ayında yapılacak olan seçimlerin ardından yeni bir yönetimle şüphesiz ki yoluna devam edecektir. Birliğimiz uluslararası belediyeler birliği içerisinde etkin ve aktif bir rol oynamıştır. 46 seminer gerçekleştirildi ve bu seminerlere 2 bin 729 mesai arkadaşımız iştirak etti. 17 sempozyum ve 15 ayrı alanda araştırma, 11 ayrı alanda ise proje üretilmiştir. Buradan bir müjde vermek istiyorum; akademimizi kurduk. Akademimizin ilk büyük aktivitesi eğitim süreçlerimizi tamamlamaktır. Çok önem verdiğimiz bir projemiz vardı; 'Bir Belde Var Uzakta' projesi. 49 belediyemize toplam 1 milyon YTL'ye yakın kaynak aktardık. Yine doğal afet programı çerçevesinde 13 belediyemize de 300 bin YTL kaynak aktardık, 36 belediyemize de bu bağlamda çeşitli destekler sunuldu. Bölgedeki kent ve kasaba belediyelerinin en çok yoksulluk ve işsizlik gibi konulardan sıkıntı duymaktayız. İddia ediyorum ki, bölgedeki kent ve beldelerin hepsi turizm açısından birer hazine değerindedir. Bu nedenle bununla ilgili de çalışma yürüttük. 15 ilde yaptığımız turizm rehberi çalışması tamamlandı. 2008 yılı içerisinde bunların baskıları da tamamlanacak" dedi.

Birliğe üye belediye sayısının 4 yıl önce 32 olduğunu, ancak bu sayının 80'e ulaştığını belirten Baydemir, oluşturdukları alt yapı sayesinde her geçen yıl birliğe üye belediye sayının daha da artacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 18:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?