3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

GAP'ı bitiriceğiz!

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, hükümet olarak GAP projesini bitirmekte kararlı olduklarını belirterek, "Projenin tamamlanması halinde 1 milyon hektar arazi suyla buluşacak" dedi.


Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı sıcaklar ve yağışların azalması nedeniyle yüz binlerce hektar ekili alan kurudu. Bölgede incelemelerde bulunarak kuraklığın verdiği zarar konusunda bilgi alan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte kuraklığın yoğun olarak hissedildiği Çınar ilçesine gitti. Hububat tarlalarını gezen Bakan Eker, "Sulanmayan tarlaları su ile buluşturmak
gerek, aksi taktirde kuraklık nedeniyle verim düşük olur. Yıllardır bölgede yaşıyorum böyle kuraklık görmedim. Bu toprakların ekildiğine insan inanamıyor. Ekili alanların yanı sına meralarda da ciddi sorun var. Yağış olmadığı için çimler yeşermedi. Özellikle Karacadağ bölgesinde hayvan yiyecek bulamıyor. Bakanlık olarak Mart ayından bu yana hasar tespit çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Bakan Eker, daha sonra AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Eker, AK Parti hükümetinin 1989 yılında temeli atılan GAP projesini bitirmeye kararlı olduğunu ifade ederek, "Projenin 2010 yılında tamamlanması için gerekli olan 15 milyar YTL kaynak temin edildi. Proje tamamlandığında Diyarbakır, Haran, Kızıltepe ve Batman ovaları başta olmak üzere 1 milyon hektar arazi suya kavuşacak. Bu aynı zamanda yüz binlerce işsiz insan için iş anlamına geliyor" şeklinde konuştu.


Diyarbakır Müftüsü Ali Melek'i de makamında ziyaret ederek brifing alan Bakan Eker, akşam saatlerinde Diyarbakır'dan ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 23:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?