3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Genç kızların okuma inadı

Hani ilçesinde ikamet eden iki kız çocuğu, liseye kayıt yapabilmek için kendilerinden zorunlu olarak istenen kayıt masrafı olan 11 YTL için Kaymakam Nesim Babahanoğlu'na giderek yardım istedi.

Hani'de Esra Baran ile Nesrin Çiçek adlı çocuklar liseye kayıt yaptıracaklarını fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle fotoğraf, pul, zarf ve öğrenci dosyalarını alamadıklarını belirtti. Esra Baran, "Babam işsiz. İş bulamadığı için çalışamıyor. Bazen evimizde yiyecek bir ekmek bile bulamıyoruz. Ama ben okumak istiyorum. Okuyunca doktor olup aileme bakacağım. Kayıt ve eğitim masraflarımı Kaymakam olarak karşılamanızı istiyorum" dedi.

Nesrin Çiçek ise arkadaşı Esra ile aynı sorunu yaşadığını belirterek, "Babam okula gitmemizden yana taraf değil. Ama ben okula gidip okumak istiyorum. Ne olur bize yardımcı olun" diye konuştu.

Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da makamına gelen iki kız çocuğunun anlattıklarını dinleyerek, "Böyle bir şey olamaz, istediğiniz şeyler çok büyük bir şey değil. Kayıtlarınızı ben kendi cebimden karşılıyorum. Liseyi arayıp gereken talimatları vereceğim. Ailenizle de durum değerlendirmesi yapacağım. Yapacağım değerlendirmede eğer hakikaten durumunuz düşük ise Kaymakamlık olarak gereken yardımları yapıp sizlerin okumanızı istiyorum. Zaten amacımız da kız çocuklarımıza sahip çıkıp okullarını okutmaktır"
ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?